Podjetje

O podjetju

Kliknite za povečavo

Zgodovina

 

Začetki podjetja segajo v leto 1927,ko je švicarski industrialec Albert Reiser na Polzeli začel plesti prve nogavice. Že pred drugo svetovno vojno je 350 delavcev izdelalo preko 1,8 milijona parov nogavic. V petdesetih letih smo izdelali prve nogavice iz umetne svile, ki so v tistem obdobju postale pravi modni hit. Izkušnje in stalno vlaganje v razvoj so Polzeli omogočili, da je prva v takratni Jugoslaviji izdelala hlačno nogavico z imenom Peggy, ki je še danes sinonim za kvaliteto in je hlačnim nogavicam podarila ljubkovalno ime "pegice"
Od osamosvojitve Slovenije leta 1991 Polzela stalno krepi prisotnost na trgih Zahodne in Jugovzhodne Evrope ter oddaljenih trgih. 

 

Poslanstvo

 

Našim potrošnikom omogočamo vrhunsko udobje, zdravstveno zaščito, športno-rekreacijski navdih, predvsem pa estetsko doživetje, ki ga navdihujejo vznikajoči modni trendi. Vrhunska kakovost naših izdelkov zadovoljuje še tako zahtevne okuse in presega pričakovanja potrošnikov. Z estetsko dovršenostjo sooblikujemo življenski stil samozavestnih žensk in moških.

 

Vizija

 

Polzela tovarna nogavic, d.d., bo postala vodilna blagovna znamka modnih in medicinskih nogavic v Evropi.

Nogavice iz Polzele so ustvarjene za samozavestne ženske in moške, ki cenijo kakovost, estetiko in vrhunsko udobje. Pri pripravi najfinejših niti, zasnovi krivulj vzorcev in naboru palete barv nas vodijo modna drznost, domišljija in estetski čut, ki so tudi vrednote naših potrošnikov. V našem svetu se prepletajo najboljši materiali, dolgoletna tradicija, ekološka osveščenost, znanje in perfekcionizem ter skrb za zdravje in naše najmlajše. Navdihujejo nas naši zvesti kupci, s katerimi stopamo naprej v udobje estetskih doživetij.

 

Vrednote

 

Vrednote sooblikujejo naše poslanstvo in vizijo podjetja ter nas spremljajo vsak dan, pri vsakem našem koraku:

  • Kakovost
  • Fleksibilnost
  • Odgovornost
  • Kreativnost
  • Inovativnost
  • Znanje
  • Sodelovanje
  • Skrb za naravo
  • Spoštovanje tradicije

 

Izvršilni organi


Predsednik uprave:
Marko KLEMENČIČ, univ.dipl.inž.el.

Nadzorni svet:


Anton HORVATIČ, univ.dipl.inž.el.        predsednik NS

mag. Stanka PFAJFER, univ.dipl.inž.     namestnica predsednika NS

 

Metka HROVAT, univ.dipl.ekon.             član

Petra MLAKAR, univ.dipl. ekon              član

Biserka NOVAK                                      član

Prijava na novice
Želite biti obveščini o naših prodajnih novostih in akcijah?
Vpišite vaše podatke